skip to Main Content

50 jaar de Springplank Leek

Op zaterdag 8 september 2018 heeft de Springplank in Leek stil gestaan bij 50 jaar Geref. Onderwijs. Het is gevierd en herdacht met een reünie voor iedereen die als leerling, teamlid of op andere wijze aan de school verbonden is geweest.
De Springplank is in 1968 in De Oude Ulo begonnen met rond 50 leerlingen. Inmiddels telt de school ruim 200 leerlingen en de Oude Ulo is 2 keer vervangen door een nieuw gebouw aan de Oldenoert. Eerst in 1975 en daarna is de school in 2012 ingrijpend verbouwd. De school is een van de 33 scholen van NoorderBasis.
Meer dan 200 reünisten waren uit alle delen van het land gekomen en hebben een prachtige dag gehad. Samen met je oud-klasgenoten bijpraten, fotoboeken bekijken, nog weer even met de leerkrachten terugkijken, samen zingen en genieten van elkaars aanwezigheid. En weer samen op de klassenfoto. Het was vooral een informele dag waar velen van hebben genoten zodat de commissie kan terug kijken op een geslaagde reünie. Dank zij de gemaakte foto’s kan iedereen via het internet nog een poosje terugkijken.

Voor de leerlingen was er in juli al een feest in de stijl van Ot en Sien. En op 10 september was er voor ieder van hen een bidon met feestelijke opdruk. Zo houden ook zij een herinnering aan hun school die dit jaar 50 jaar bestaat.

Back To Top